Jak zjistit, že má kamera na mém mobilu problém?

Mobilní telefony jsou dnes našimi věrnými společníky, ale je funkce, bez které si už nedokážeme soužití s mobilem představit a tou je kamera. Využíváme ji k focení na dovolené, k dokumentaci důležitých rodinných ale i pracovních momentů. Dnes už bez kamery v telefonu není možné existovat. Jak poznat kdy je problém s Vaší kamerou a kdy je nutné zastavit se v servisu?

55532

Sledujte tyto známky, které mohou indikovat problém s kamerou:

1. Rozostřené snímky nebo neostrý obraz

Pokud fotografie či videa z kamery vašeho telefonu najednou nejsou ostré, může to znamenat problém. Zkuste očistit čočku a pokud to nepomůže, může být nutné servisní zásah.

2. Zbarvení nebo skvrny na snímcích

Když se na snímcích objeví divné zbarvení, skvrny nebo artefakty, je to jasný signál, že s kamerou něco není v pořádku. Může to být kvůli špatnému senzoru nebo poškozené čočce.

3. Zpomalená odezva kamery nebo zaseknutí při focení

Když kamera začne zpomalovat nebo se zasekávat při spouštění, focení nebo při přepínání režimů, je to další indikace potenciálního problému. Zde můžeme doporučit například reset zařízení, kterým se ujistíme, že není problém v softwaru zařízení

4. Problémy s ostřením nebo automatickým zaostřováním

Funkce automatického zaostřování je klíčová pro dobrou kvalitu fotografií. Pokud začnete mít problémy s ostřením nebo se zaostřování neděje správně, bývá to bohužel signál vadné kamery a nutné výměny celého modulu kamery.

5. Změny ve funkcích fotoaparátu po aktualizaci softwaru

Někdy může aktualizace softwaru telefonu způsobit problémy s funkcemi fotoaparátu. Pokud začnete po aktualizaci mít s kamerou problémy, v tomto případě zkuste restart zařízení. Pokud nepomůže toto ani reset zařízení, zastavte se v našem servisním centru FixTime na poradu.

Pokud si všimnete některé z těchto známek, nemusíte hned panikařit. Některé drobné věci lze vyřešit jednoduše, například čištěním čočky. Ale pokud se problém opakuje nebo se zhoršuje, může být nezbytné vyhledat profesionální pomoc od odborníků na servis mobilních telefonů. Ujistěte se, že váš miláček bude opět focení jako nový!