Kdy vyměnit baterii a jak poznat, že je vadná?

Baterie je základní důležitou součástí každého mobilního telefonu a je zodpovědná za jeho výdrž. Po delší době užívání Vás jistě bude napadat jak se vlastně projevuje vadná baterie a kdy je čas ji vyměnit? Poradíme Vám!

Kdy vyměnit baterii?

  1. Snížená kapacita baterie: Pokud zaznamenáváte, že se kapacita baterie rapidně snižuje a telefon vydrží méně než obvykle, může to být podnět k výměně baterie. Jasným signálem je již fakt, že nabíjíte mobilní telefon i dvakrát denně. 

  2. Náhlé vypnutí nebo restarty: Opakované náhlé vypínání nebo restarty telefonu při spuštění náročnějších aplikací jako je třeba fotoaparát mohou být důsledkem již špatného napětí baterie, která neudrží nápor náročnější aplikace.

  3. Fyzické změny na baterii: Přítomnost nafouklé nebo deformované baterie by měla být důrazným signálem k její výměně, neboť může představovat riziko pro bezpečnost. Nafouklá baterie může také poškodit displej nebo zadní kryt, pokud se toto nechá zajít tak daleko.

Jak poznat vadnou baterii?

  • Změna výdrže baterie: Nižší výdrž akumulátoru může být signálem k její výměně.

  • Zahřívání baterie: Baterie, která se během nabíjení nebo používání telefonu nadměrně zahřívá, může být vadná.

  • Ztráta kapacity: Postupné snižování kapacity baterie bez možnosti návratu k normální výdrži je známkou vadné baterie.

  • Nabíjení bez efektu: Pokud se baterie zdá být nabitá, ale telefon se přesto vypíná kvůli nedostatku energie, může být baterie vadná.

8850085

Kam zajít?

Pokud se setkáte s některým z výše uvedených příznaků, je vhodné vyhledat servisní centrum. Naše servisní centrum FixTime nabízí rychlost výměny na počkání což je ve srovnání s autorizovanými servisy velkou výhodou. Naši pobočku naleznete na Praze 5 ZDE

Na naší pobočce FixTime se postaráme o Váš telefon a opravu s tím spojenou. Zatímco budete čekat na opravu Vám nabídneme lahodnou kávu a ukážeme Vám možnosti ochrany Vašeho zařízení.

 

Závěr

Baterie hraje klíčovou roli ve fungování vašeho telefonu a její stav ovlivňuje celkovou uživatelskou zkušenost. Být schopen rozpoznat příznaky vadné baterie a vědět, kdy je vhodné ji vyměnit, může prodloužit životnost vašeho zařízení a udržet jeho výkon na správné úrovni.