Oprava dobíjení a tipy pro bezproblémové používání

Nabíjecí konektor je komponenta, bez které bychom naše mobilní zařízení nemohli používat. Slouží k transferu energie do baterie a tudíž k celkovému chodu zařízení. Poradíme Vám, jak dobíjecí konektor udržovat pro zachování dlouhé životnosti a co dělat, pokud tento port přestane korektně fungovat. Také poradíme ohledně možností opravy.

Kdy je čas pro návštěvu servisu v případě opravy dobíjení?

  1. Konektor se viklá či kabel nedrží v portu: Časem při intenzivním použití může dojít v k vyviklání konektoru nebo k poškození mechanismu který drží nabíjecí kabel v portu, tedy může vypadávat.

  2. Pomalé dobíjení: Při přerušení několika kontaktů na základní desce může dojít k menšímu přenosu energie a tudíž k velmi pomalému nabíjení. I tuto závadu lze řešit pouze výměnou konektoru. Někdy se ale může jednat o vadnou baterii, která toto také může způsobovat. To ověříme na diagnostice

  3. Konektor nelze zasunout: Někdy může být problém v usazeninách nebo prachu v nabíjecím portu. Očištění pomocí stlačeného vzduchu nebo jemného kartáčku může pomoci obnovit spojení. Raději se ale v tomto případě obraťte na servis FixTime, který pomocí speciálních nástrojů konektor vyčistí.

  4. Telefon nenabíjí vůbec: Konektor nijak nereaguje na připojenou nabíječku.

 

Možnosti opravy nabíjecího konektoru

  1. Diagnostika: Ve Fixtime nejdříve provedeme diagnostiku. Neboť ne vždy se může jednat o problém dobíjení, i když se to tak na první pohled jeví. Proto pečlivě otestujeme danou závadu, abychom měli jistotu, že provedeme opravu, která Vám bude nápomocná.

  2. Výměna konektoru: Pokud se v našem servisu při opravě potvrdí závada na konektoru dobíjení, pak jej pro Vás po souhlasu vyměníme a otestujeme na plnou funkčnost.

  3. Čištění: Někdy může být problém v usazeninách nebo prachu v nabíjecím portu. Zjistíme jestli se v konektoru nenachází také nečistoty, které by případný problém řešily.

Tipy pro bezproblémové používání nabíjecího konektoru

  1. Opatrné zapojení a vytahování: Když připojujete nabíjecí kabel, buďte opatrní a vyhněte se násilnému připojení. Stejně tak i při odpojování.

  2. Pravidelné čištění: Prach a špína se mohou hromadit v konektoru, což může ovlivnit kontakt. Pravidelné čištění nabíjecího portu může předejít problémům.

  3. Používání originálního příslušenství: Kvalitní nabíjecí kabel a adaptér od výrobce zařízení mohou minimalizovat riziko poškození konektoru.

Závěr

Nabíjecí konektor je klíčovou částí našich zařízení a jeho správná funkce je nezbytná pro jejich plnohodnotné používání. Pokud se objeví problémy, Fixtime je tu aby Vám podal pomocnou ruku. Ale prevence je vždy lepší než léčba - dodržování správného zacházení s nabíjecím konektorem může minimalizovat riziko vzniku problémů a prodloužit životnost vašeho zařízení.

Pamatujte, že užívání zařízení s péčí a uvážením může být klíčem k tomu, aby nabíjecí konektor sloužil bez vad a vaše zařízení fungovalo spolehlivě.

Pokud si nejste jisti funkčností konektoru, kontaktujte nás na info@fixtime.cz nebo na na čísle 703 668 000. Podívejte se také kde je naše pobočka zastavte se rovnou. Odkaz na pobočku.