Závady mikrofonu na mobilním telefonu a jak je řešit.

Mikrofon je základní součástí mobilních telefonů, ale může být zdrojem frustrace, když začne selhávat. V této době neustálé komunikace a závislosti na telefonech je nefunkční mikrofon důležitým problémem. Podívejme se na běžné závady mikrofonu a možná řešení:

První krok k ověření mechanické závady.

  • Restartujte telefon: Dnešní mobilní telefony mají velice blízko k počítačům a můžete být tedy překvapeni, když Váš problém s mikrofonem vyřeší jednoduché vypnutí a zapnutí telefonu. Telefony jako Poco F2 pro či Realme 8 a další telefony s androidem, můžete být překvapeni, jak Vám restart mobilu může pomoci.
  • Reset telefonu: Pokud se výpadky mikrofonu projevují nahodile, můžete zkusit i mobilní telefon vyresetovat. 
  • Chyba: Jednoduše. Nezakrýváte si mikrofon rukou? Jedná se o velmi častou chybu uživatele, že si malíčkem přidržuje telefon ale zároveň tím zakrývá mikrofon. To pak způsobuje že protistrana Vás neslyší.
  • Je to skutečně chyba mikrofonu? Majitelé mobilních telefonů často zaměňují vadu mikrofonu s problémem ve sluchátku nebo reproduktorem, tedy jasně si řekněte ,,Neslyšíte protistranu nebo protistrana neslyší Vás?" Logicky při hovoru Vás neslyší protistrana, vy byste slyšet měli normálně.

 

Závady mikrofonu

20945258

Mikrofon je velmi tichý.

Když voláte, protistrana Vás slyší velmi potichu. Je možné, že mikrofon je méně nebo více znečištěný. V některých případech lze mikrofon vyčistit v našem servisním centru FixTime. Kde za pomoci speciálních nástrojů můžeme mikrofon vyčistit. Pokud se ale usazeniny dostaly hluboko do útrob daného dílu, může být potřeba mikrofon úplně vyměnit. Nikdy mikrofon nečistěte sami, vždy vyhledejte ideálně naší odbornou pomoc, abyste si mikrofon nepoškodili.

 

Protistraně mě slyší s chrapotem

Mikrofon může Váš hlas snímat trhaně, nebo s šumem či chrapotem. Toto už je závada, kterou čištění nevyřeší a je nutné mikrofon v našem servisu vyměnit. Vyberte Váš model na našich stránkách ZDE a zjistěte cenu opravy Vašeho modelu.

 

Mikrofon nefunguje vůbec 

Protistrana Vás neslyší při hovoru vůbec, tedy je absolutní ticho. I v tomto případě už nepomůže nic než mikrofon vyměnit. V našem servisním centru FixTime ale provedeme opravu expresně. Proto se neváhejte zastavit.