2024 Apple Watch budou mít nový vzhled, monitorování krevního tlaku a detekci spánkové apnoe

Společnost Apple v roce 2023 provedla jen několik aktualizací řady Apple Watch, ale očekává se, že modely Apple Watch pro rok 2024 budou obsahovat novou sadu funkcí, díky níž budou pro zákazníky mnohem atraktivnější, uvedl dnes Mark Gurman z agentury Bloomberg ve svém zpravodaji Power On.

 

Minimálně jeden model Apple Watch bude mít aktualizovaný vzhled, a i když to Gurman neupřesnil, mohlo by jít o standardní Apple Watch, které dostanou aktualizaci designu. Apple právě představil Apple Watch Ultra v roce 2022, a přestože se objevují zvěsti o větším displeji microLED pro toto zařízení, současné informace naznačují, že Apple nebude připraven přidat microLED dříve než v roce 2025 nebo 2026.

V předchozích zprávách Gurman uvedl, že Apple pracuje na významné aktualizaci k desátému výročí hodinek Apple Watch. Hodinky Apple Watch byly oznámeny v září 2014, ale na trh byly uvedeny až v dubnu 2015, takže je trochu nejasné, zda "desáté výročí" připadá na rok 2024 nebo 2025. V roce 2024 bychom se měli dočkat "Apple Watch Series 10" a vzhledem k tomu, že Gurman poukazuje na aktualizaci designu v příštím roce, mohlo by se jednat o "výroční" model.

Aktualizované hodinky Apple Watch by mohly obsahovat tenčí design i nový magnetický mechanismus pro připojení řemínků, ale pro zákazníky mohou být atraktivnější zdravotní funkce. Gurman říká, že můžeme očekávat, že nová generace verze hodinek Apple Watch bude detekovat hypertenzi a spánkovou apnoe, tedy stavy, které postihují miliony lidí.

Hypertenze bude zjišťována prostřednictvím monitorování krevního tlaku prováděného na zápěstí, což je pozoruhodný technický výkon. Gurman v listopadu uvedl, že hodinky Apple Watch budou schopny svému uživateli sdělit, zda má jeho krevní tlak stoupající tendenci, aby mohl zjištění nahlásit lékaři, ale nebudou poskytovat konkrétní systol

Mohlo by vás také zajímat:

Opravy telefonů
Opravy Apple
Opravy iPhone

Zdroj