V pátek 26.4. bude pobočka FixTime vyjimečně otevřena až od 9 hodin, standardně pak do 19 hodin.

Hydrogel nebo tvrzené sklo? Jak správně chránit váš mobil s stylem!

Mobilní telefony dnes používáme na denní bázi. Proto je jen otázkou času, kdy dojde k nějakému pádu či nárazu a poškození skla nebo samotného displeje. Proto je nutné telefon chránit. Když přijde na ochranu displeje, často se rozhodujeme mezi dvěma hlavními variantami: hydrogelovou folií a tvrzeným sklem. Ale která volba je ta správná pro vás? Přečtěte si dál a objevte rozdíly mezi těmito dvěma ochrannými materiály!

glass

Hydrogelová fólie: Ochrana na míru

Hydrogelová fólie je jako druh druhé kůže pro váš mobilní telefon. Tento pružný materiál se dokonale přizpůsobí tvaru vašeho displeje, poskytujíc tak maximální pokrytí a ochranu. Ale co jsou její hlavní výhody?

Výhody hydrogelové fólie:

  1. Dokonalé přilnutí: Díky své pružnosti se hydrogel dokonale přizpůsobí rohům a zakřivení displeje, což zajišťuje, že vaše celá obrazovka bude chráněna před poškrábáním a prasknutím.

  2. Samoobnovovací vlastnosti: Hydrogel má schopnost se "samoléčit", což znamená, že drobné škrábance a známky opotřebení se s časem samy zacelí, udržujíc váš displej v co nejlepším stavu.

  3. Bez viditelných bublin: Správná aplikace hydrogelové folie minimalizuje vznik bublin pod povrchem, což zajišťuje, že váš displej bude vypadat hladce a bezchybně.

  4. Nikdy nepraskne. Ať fólii vystavíte pádům, či odřeninám, nikdy nepraskne. To oproti sklu znamená 

Nevýhody hydrogelové fólie:

  1. Nemusí vyhovovat každému. Ať už na omak, nebo při používání, folii si můžete zamilovat, ale také Vám nemusí zcela vyhovovat.

Cena:

250 kč - Základní hydrogelová folie

399 kč - Premiová silnější hydrogelová folie (odolnější vůči pádům)

Tvrzené sklo: Křehká, ale tvrdá ochrana

Tvrzené sklo je tradiční volbou pro ochranu displeje mobilního telefonu. Tento materiál je extrémně tvrdý a odolný vůči poškrábání a nárazům. Ale jaké jsou jeho výhody?

Výhody tvrzeného skla:

  1. Vysoká odolnost: Tvrzené sklo poskytuje tvrdou bariéru, která chrání váš displej před prasknutím a poškrábáním i při pádu z větší výšky.

  2. Jasný obraz: Sklo má tendenci být průhlednější než hydrogel, což zajišťuje, že obraz na vašem displeji zůstane ostrý a jasný.

  3. Snadná instalace: Instalace tvrzeného skla je obvykle jednodušší než u hydrogelové folie, a proto je oblíbenou volbou pro ty, kteří nemají rádi složité aplikace.

Nevýhody tvrzeného skla:

  1. Riziko praskliny: Narozdíl od fólie může sklo po nárazu prasknout. Je pravdou, že takto chrání sklo telefonu, ale i tak je nutné jej vyměnit i krátce po aplikaci.
  2. Horší dostupnost některých modelů: U některých modelů může být sklo špatně dostupné. Zatímco fólii můžeme vytisknout pro libovolný model.

Cena: 199 až 499 kč.

Co vybrat?

Konečné rozhodnutí mezi hydrogelovou fólií a tvrzeným sklem závisí na vašich preferencích a prioritách. Pokud hledáte flexibilní ochranu s dobrým poměrem cena-výkon, může být hydrogelová fólie tou správnou volbou pro vás. Naopak, pokud preferujete maximální tvrdost a odolnost, může být tvrzené sklo lepší volbou. Bez ohledu na to, kterou možnost si vyberete, je důležité chránit svůj mobilní telefon tak, aby vám sloužil co nejdéle a nejlépe!

Zakoupit můžete tvrzená skla u nás na www.fixtime.cz nebo osobně na pobočce Na Zlíchově 240/5, Praha 5.