Nefunkční WiFi na mobilu: Možná řešení a servisovatelnost.

WiFi je nedílnou součástí našich každodenních aktivit s mobilními zařízeními. Zničeho nic, nebo třeba i po nějaké nehodě můžete mít problém s Wifi připojením Jak poznáte, že váš telefon má problém s WiFi modulem a možné tipy na řešení, která můžete vyzkoušet doma. 

close-up-phone-hands-with-wifi-symbol

Jak se projevuje nefunkční WiFi?

Nefunkční WiFi se může projevovat různě. Od nemožnosti připojení k síti až po náhodné přerušení spojení, symptomy jsou rozmanité. Pokud se setkáte s následujícím, váš telefon možná trpí tímto problémem:

  • Nemožnost nalezení WiFi sítě
  • Nepřipojení k síti i při dostupných sítích
  • Nízká rychlost připojení
  • Náhodné přerušení spojení

Diplomatická Řešení

Někdy může být řešení jednoduché. Zkuste tyto kroky:

  • Restart sítě: Občasný reset routeru může vyřešit dočasné problémy.
  • Nastavení WiFi: Zkontrolujte nastavení WiFi na vašem zařízení, aby bylo správně nakonfigurováno.
  • Reset nastavení sítě: U většiny modelů dnešních telefonů máte možnost v nastavení udělat ,,Reset nastavení sítě"

Servisní Řešení

Pokud se problém s WiFi nevyřeší jednoduchými kroky, může být třeba profesionálního zásahu. U různých značek mobilních telefonů se může řešení lišit:

  • Apple iPhone: Problémy s WiFi na iPhonech se mohou týkat konkrétních modelů, jako je iPhone 12 nebo iPhone 13. Oprava může vyžadovat specifické postupy.
  • Ostatní Značky: U ostatních značek může být potřeba odlišný přístup k opravě, například u Samsung Galaxy A52, nebo Galaxy S23 nebo Google Pixel 5 či 6A.

Cena opravy a doba trvání mohou být specifické pro každý model a konkrétní problém. FixTime se specializuje na opravy mobilních zařízení a nabízí profesionální služby pro různé značky. Vždy je nutné provést diagnostiku a zjistit možné vadné obvody na základní desce nebo lokalizovat konkrétní mikročipy, které můžou problém způsobovat. Jedná se o náročnou opravu, která se provádí v rámci dní.

Po diagnostice Vám navrhneme možné řešení včetně kompletní cenové kalkulace a poradíme se, má li oprava smysl.

Pokud se potýkáte s problémem nefunkční WiFi, neváhejte kontaktovat servisní centrum FixTime pro pomoc a profesionální řešení a to buď na našem chatu, emailu: info@fixtime.cz nebo na čísle 703 668 000