Zablokování telefonu s Google účtem: Proč se to stává a jak to řešit

Situace, kdy uživatel zapomene odstranit Google účet z telefonu a následně provede reset, může způsobit, že telefon bude vyžadovat opětovné přihlášení k účtu Google. Toto je bezpečnostní opatření chránící telefon v případě ztráty nebo krádeže, ale může být problematické, pokud uživatel zapomene odstranit účet před resetem.

Zde je několik možných řešení:

1. Přihlášení pomocí původních přihlašovacích údajů:

  • Pokud uživatel zná své původní přihlašovací údaje (e-mail a heslo), může se snažit přihlásit k účtu Google, který byl dříve použit na zařízení.

2. Obnova hesla:

  • Uživatelé mohou využít možnost obnovení hesla, která je poskytována Googlem. Stačí jít na stránku obnovení hesla a následovat pokyny.

3. Ověření pomocí alternativních metod:

  • Některé telefony umožňují ověření identit pomocí alternativních metod, jako jsou bezpečnostní otázky nebo záložní e-mailové adresy.

4. Využití služeb telefonů:

  • Konkrétní modely telefonů často nabízejí služby pro obnovu přístupu k telefonu po resetu. Například u zařízení Samsung může být užitečné využít službu "Samsung Find My Mobile".

Samozřejmě, zde jsou některé konkrétní modely značek Honor, Xiaomi a Realme, u kterých se mohou postupy pro odblokování telefonu po resetu lišit:

Honor:

  • Honor 20, Honor 20 Pro: U těchto modelů může být užitečné využít službu "Honor Find My Phone" pro odblokování zařízení pomocí propojení s účtem Honor.

Xiaomi:

  • Xiaomi Mi 11, Xiaomi Mi 11 Pro: Pro telefony Xiaomi je k dispozici možnost přihlášení pomocí Mi účtu, který může být použit pro odblokování zařízení.

Realme:

  • Realme 8 Pro, Realme GT: Realme poskytuje službu "Realme Find My Phone", která může být využita pro lokalizaci a odblokování zařízení po propojení s účtem Realme.

Je důležité zdůraznit, že pro jednotlivé modely a značky telefonů se mohou postupy lišit. Pokud si nejste jisti, jaký je postup, konktaktujte náš servis FixTime na čísle 703 668 000

Náš specialista Vám rád poradí na naší pobočce FixTime. Jsme schopni se pokusit i vyřešit odblokování účtu.