Špatně funguje dotyk na Vašem mobilu? Zde najdete pár tipů jak toto vyřešit.

Máte potíže s dotykovou obrazovkou telefonu? Telefon při dotyku špatně reaguje, kliká jinam, nebo si dělá doslova co chce(tzv.Ghost touch)? Zde přinášíme několik tipů a řešení, které Vám mohou pomoci v případě, že nejde o mechanickou závadu. Pokud i po provedených bodech telefon stále dělá potíže, může být nutné zastavit se v našem FixTime servisu

document

Co může způsobovat vady v dotykové vrstvě telefonů?

 

1) Odstraňte ochrannou fólii nebo tvrzené sklo

Ochranná fólie či sklo může v některých případech omezovat funkčnost dotyku, nebo způsobovat úplnou nefunkčnost. Může to také způsobovat smítko prachu, které se pod sklo nebo fólii mohlo dostat.

Běžné problémy s dotykovou obrazovkou Před tím, než se pustíme do řešení, je důležité porozumět některým běžným problémům s dotykovou obrazovkou, se kterými byste se mohli setkat:

 

2) Restartujte svůj mobilní telefon

Restartujte svůj telefon Jednoduchý restart často může vyřešit dočasné softwarové chyby, které mohou způsobovat problémy s dotykovou obrazovkou. Stiskněte a podržte tlačítko napájení a poté vyberte možnost "Restartovat" nebo "Restartovat" z nabídky, která se zobrazí.

 

3) Aktualizujte Váš software v telefonu

Aktualizujte softwaru svého telefonu Ujistěte se, že operační systém (OS) vašeho telefonu a aplikace jsou aktuální. Výrobci často vydávají aktualizace softwaru, které zahrnují opravy chyb a vylepšení výkonu, což může pomoci řešit

Pro Android: Přejděte do nastavení > Systém > Pokročilé > Aktualizace systému.

Zkontrolujte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace.

Pro iOS: Přejděte do nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.

Stáhněte a nainstalujte všechny dostupné aktualizace.

 

4) Proveďte reset telefonu

Proveďte tovární reset (nejprve zálohujte) Pokud jste vyčerpali ostatní metody odstraňování problémů bez úspěchu, provedení továrního resetu vašeho telefonu je potenciálním řešením. Je však důležité zdůraznit, že tato akce vymaže veškerá data a nastavení, a je proto nezbytné nejdříve zálohovat důležité soubory a data. Pro spuštění továrního resetu přejděte do nastavení > Systém > Pokročilé > Obnovení možností na vašem telefonu. Odtud vyberte možnost "Vymazat všechna data (tovární reset)" nebo podobnou možnost a postupujte podle pokynů na obrazovce k potvrzení a pokračování v resetu.

Po dokončení resetu znovu nastavte svůj telefon a otestujte dotykovou obrazovku, abyste zjistili, zda byly problémy vyřešeny. 

 

5) Nyní už zbývá jedině navštívit náš servis FixTime

Pokud předchozí tipy nepomohly, pak jsou diplomatické možnosti a řešení vyčerpány. Tyto tipy jsou takovým ověřením, že vada není mechanického rázu, nýbrž softwarového, ale pokud i po tomto displej stále nefunguje správně. Může být potřeba vyhledat náš servis FixTime. V rámci bezplatné diagnostiky ověříme funkčnost Vašeho telefonu a navrhneme řešení opravy.