Výměna baterie v Apple Watch: Ve FixTime samozřejmost

Apple Watch se staly nepostradatelným doplňkem pro miliony uživatelů po celém světě. Sledují naše fitness, upozorňují nás na důležité notifikace a dokonce mohou zavolat pomoc v případě nouze. Ale co když se baterie vašich Apple Watch začne vybíjet rychleji než dřív? Tady přichází na scénu něco, o čem Apple příliš nemluví: výměna baterie.

close-up-woman-exercising-after-online-instructor

Apple a "nevyměnitelné" baterie

Apple má k výměně baterií v Apple Watch jednoznačný postoj. Na svých stránkách podpory uvádějí: "Baterie v Apple Watch nelze vyměnit." Místo toho nabízejí tzv. Apple Watch Exchange Program. V podstatě jde o to, že když vám baterie zeslábne, Apple vám nabídne výměnu celých hodinek za "výhodnou" cenu.

Na první pohled to zní skvěle. Nové hodinky za výhodnou cenu? Kdo by nechtěl? Ale tady je háček: ta "výhodná" cena často není o moc nižší než cena úplně nových hodinek. A to je problém hned z několika důvodů.

Proč výměna celých hodinek není ideální

  1. Ekologie trpí: Když vyměníte celé hodinky kvůli slabé baterii, zbytečně přispíváte k elektronickému odpadu. To je v době, kdy se všichni snažíme být šetrnější k životnímu prostředí, krok špatným směrem.
  2. Vaše peněženka také: Porovnejme si ceny. Výměna celých hodinek v rámci Exchange Programu vás může stát okolo 7000 Kč (záleží na modelu). To je skoro cena nových Apple Watch SE!
  3. Vaše data zmizí: Při výměně celých hodinek přijdete o veškerá nastavení, uložené údaje a aplikace. To znamená znovu nastavovat ciferníky, propojení s telefonem, všechny aplikace... Časově náročné a frustrující.

Pravda o výměně baterie

Apple tvrdí, že baterii nelze vyměnit. Ale pravda je taková: lze. A my to umíme. Proč je to lepší?

  1. Ušetříte: Výměna samotné baterie vás u nás vyjde na zlomek ceny výměny celých hodinek. Místo 7000 Kč zaplatíte okolo 1500 kč(V závislosti na modelu) . To je úspora 5500 Kč!
  2. Vaše data zůstanou: Když vyměníme jen baterii, vaše hodinky zůstanou vaše. Všechna nastavení, data a aplikace zůstanou na svém místě.
  3. Prodloužíte životnost: S novou baterií budou vaše oblíbené hodinky fungovat jako nové. A to bez toho, abyste přispěli k hromadě elektronického odpadu.

smartwatch-submerged

Proč nechat výměnu na nás

Možná vás napadlo, že byste si baterii mohli vyměnit sami. Nedoporučujeme to. Apple Watch jsou komplikovaná zařízení:

  1. Voděodolnost: Apple Watch jsou voděodolné. Po opravě nemusí být možné zaručit 100% voděodolnost. Přesto děláme vše pro
  2. Složitost: Vnitřek hodinek je malý a komplikovaný. Jeden chybný krok a můžete poškodit displej nebo jiné komponenty.
  3. Naše zkušenosti: Naši technici se specializují na Apple zařízení. Víme, jak na to.
  4. Kvalitní díly: Používáme pouze originální náhradní díly, které vydrží.
  5. Záruka: Na naši práci poskytujeme záruku. S Apple Exchange Programem takovou jistotu nemáte.

 

Příběh jednoho zákazníka

Pan Novák přišel k nám do servisu s Apple Watch Series 6. Baterie vydržela sotva půl dne. Apple mu nabídl výměnu za 6990 Kč. "To je skoro jako nové," stěžoval si. Vyměnili jsme mu baterii za 1890 Kč. Jeho hodinky nyní vydrží jako nové a pan Novák ušetřil 5100 Kč.

Závěrem

Apple nabízí výměnu celých hodinek, ale často to není nejlepší řešení. Výměna samotné baterie je ekologičtější, levnější a zachová vaše data. Apple to možná nemůže dělat kvůli objemu prodejů, ale my ano. A děláme to dobře.

Vaše Apple Watch pro vás dělají tolik. Zaslouží si tu nejlepší péči. Pokud jejich baterie slábne, neváhejte nás kontaktovat. Vrátíme jim život, ušetříme vám peníze a pomůžeme planetě. To zní jako win-win-win, ne?

Kde najít naši nabídku oprav? Klikněte ZDE