Prasklé sklo fotoaparátu: Možnosti opravy

Kamera je jednou z nejvíce využívaných součástí našich chytrých telefonů, a je to právě její sklíčko, které chrání čočku před poškrábáním a vnějšími vlivy. Oprava tohoto drobného, avšak zásadního kousku, může být klíčová pro zachování kvality fotografií a záznamů. Bohužel, některá autorizovaná servisní centra se nezabývají touto opravou, což může být pro majitele telefonů problematické.

Co zahrnuje oprava sklíčka kamery?

Oprava sklíčka kamery je precizní proces, který vyžaduje zkušené techniky a správné nástroje. Oprava se často soustředí na výměnu poškozeného sklíčka, které může být rozbité nebo poškrábané. V některých případech může být nutné vyměnit celý kryt kamery, pokud je poškození rozsáhlejší.

Jaký je průběh opravy?

  1. Sejmeme poškozené sklo kamery.
  2. Otestujeme funkčnost fotoaparátu jestli nezobrazuje fleky, pruhy či jiné vady.
  3. Vyčistíme okolí sklíčka kamery od zbytkového lepidla a střepů.
  4. Naaplikujeme nové sklíčko kamery.
  5. Otestujeme kameru ale i ostatní funkce telefonu v rámci výstupních testů

Proč je oprava kamery důležitá?

Popraskané sklíčko kamery může mít vliv na kvalitu fotografií a videí. Existuje také riziko dalších poškození samotné kamery, zejména v případě, že se do mechanismu kamery dostane střípek z poškozeného sklíčka. To může vést k potřebě výměny celé kamery, což může být finančně náročnější.

Aktuální modely a sklíčka kamer

Při mluvení o opravě sklíčka kamery je důležité zohlednit aktuální modely. Telefony jako Samsung Galaxy S23 Ultra nebo Apple iPhone 12 Pro mají špičkové kamery, jejichž správná funkce je klíčová pro maximální využití těchto zařízení, ale také případá oprava může být nákladnější, neboť tyto modely mají kamer vícero a s tím i několik sklíček.

Servisní centrum FixTime jako spolehlivá volba

Servisní centrum FixTime nabízí odborné služby pro opravy mobilních telefonů. I když mnoho autorizovaných servisů se této opravě nevěnuje, FixTime disponuje zkušenými techniky a vybavením k provedení opravy sklíčka kamery na aktuálních modelech telefonů. 

Kde nás najdete?

Máme buďto kamennou pobočku v Praze na adrese Na Zlíchově 240/5, Praha 5, 152 00 ale zajistíme i vyzvednutí kdekoli v ČR. 

Kontaktovat nás můžete na čísle 703 668 000